מבקשת המלצה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/10/2003 | 13:48 | מאת: תמי

שלום פרידה, אני אשמח לקבל ממך המלצה על ספר שאני יכולה לרכוש או אפילו ספר שקיים בספריה אוניברסיטאית או עירונית הקשור בהפרעות בשפה. בני בן השלוש התחיל לדבר בגיל מאוחר, והדיבור שלו מתאפיין בהשמטת ההברות הראשונות, או לחלופין בהגיה לא נכונה של המילה. מה עוד שכעת נוסף לו הגמגום המאפיין את גילו. האם קיים ספר כזה יוכל להדריך אותי איך לטפל בו במסגרת האישית? תמי

מה דעתך לקבל הדרכה אישית מקלינאי תקשורת מוסמך? יש ספר על התפתחות השפה והתקשורת, מיועד להורים לילדים הזקוקים לתמיכה, או הנמצאים הטיפול. ספר "הנן", ניתן לרכישה דרך אגודת קלינאי התקשורת. פני טלפונית ורכשי את הספר, ודאי תמצאי שם המון עצות והכוונות כלליות. במידה והדיבור של בנך איננו מובן עדיין לאנשים מחוץ למסגרת המשפחתית, כדאי לשקול הפניה לעריכת איבחון וקבלת הדרכה, אשר איננו מחייב טיפול מובנה (יש לי הרגשה שאת מעדיפה לטפל בו בעצמך, אך אולי כדאי לך לקבל עזרה מקצועית להשגת המטרה המשותפת?) בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה