בדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/10/2003 | 07:20 | מאת: ליאורה

תינוק בן שנה וחצי לאחר בדיקת שמיעה תגובות ברמה של 40-50 DB דו צדדי. יש גם קומפננטה עצבית בתדרים הגבוהים. מה הכוונה בתשובה לעיל? מה זת תדרים גבוהים זה מתבטא באותיות מסוימות ? האם יהיה צריך מכשיר שמיעה? במידה ויש אכן ליקוי שמיעה עצבי בתדרים הגבוהים האם זה מצריך התאמת מכשיר שמיעה והאם ליקוי כזה יכול להחמיר עם השנים? חג שמח

תינוק בגיל זה נותן תשובות (לא יודעת מאיזה מהבדיקות אתה מציין את התוצאות) שהינם פחות מדוייקות מאשר בילדים בוגרים או מבוגרים, כך שחשוב לראות את ההתנהגות השמיעתית של בינך בנוסף לבדיקות ה"אוביקטיביות" אם יש הבדל בין השמיעה בכללותה והשמיעה בהולכה עצבית יכול להיות שיש לבנך נוזלים באוזניים (גם ללא דלקת), תופעה זו שכיחה בקרב ילדים קטנים. הטיפול, אם בכלל, ניתן על ידי רופא אאג' ובכל מיקרה המצב נוטה להסתדר בעצמו, עם גדילתו של הילד ושל מערכת הפנים והאף. תדרים גבוהים הם השייכים לשורקות, כמו ש,ס,ז,צ. אך בגיל זה, כשעדיין אינו פיתח שפה וגם עם ירידה בשמיעה כפי שתארת אין משמשעות גדולה לפיזור ההגאים בתדירויות. בעקרון בירידה בשמיעה בילדים יש צורך במעקב וטיפול רפואי (במיוחד במצב של בנך) לפני שאפשר לקבוע את הצורך במכשיר שמיעה, ואם יש צורך, כמובן שתעשה התאמה אישית.... אך עדיין מוקדם ללכת בכוון זה. יכול להיות שיש לבנך ירידה "הולכתית" (של האוזן התיכונה עקב נוזלים באוזניים) והיא תסתדר עם או בלי טיפול רפואי. תתיעץ עם רופא הילדים, רופא אאג' וכמובן עם קלינאי התקשורת שביצע את הבדיקות - בקש הסבר תפקודי על התוצאות וההשפעה על התפתחות השפה של בינך. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה