אבחון

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/09/2003 | 13:18 | מאת: תמי

שלום, אתמול הלכתי עם בני בן השלוש לאבחון אצל קלינאית תקשורת פרטית. וכאשר בסוף האבחון ביקשתי ממנה סיכום האבחון היא אמרה שלא נוהגים לעשות זאת ושהיא חשבה שאני הגעתי לאבחון שלפני הטיפול אצלה. אני לא הבנתי מה הקשר, ואיך היא הבינה את זה, בטח שלא מדבריי. וכאשר שאלתי אותה עם מה בדיוק אני יוצאת ממנה, אז היא ענתה לי "עם קבלה" ע"ס 300 ש"ח יש להוסיף ולציין. מה אני עושה? תמי

26/09/2003 | 13:27 | מאת: שושה

שלום לך אני גם הייתי אצל קלינאית, היא מילאה איתי דפים(זהו בעצם האבחון). לפני טיפול ראשון ישנו אבחון, ורק אח"כ מתקיימים שאר הטיפולים. הקלינאית לא נותנת לך מיד את האבחון(מן הסתם על מנת לעיין בו שוב ולתת את הטיפול הנכון ואולי עוד כמה דברים). נראה לי שאת האבחון ייתנו לנו בטיפול הראשוני(אני גם עוד לא הייתי בטיפול הראשון). חג שמח ושנה טובה

זכותך לקבל סיכום כתוב על האבחון. פני אליה שוב ובקשי לקבל את האבחון בכתב, יתכן והיא תדרוש תשלום נוסף על הזמן שהיא תבלה בכתיבת דו"ח איבחון, אך לי נדמה שזכותך לקבל לו דו"ח קצר על האבחון, ללא תשלום נוסף. טוב שהיא נתנה קבלה, כמה זמן ארכה הפגישה? מכוון שאין דרך אחרת, התשלום נקבע לא פעם על פי משך הפגישה, איבחון יארוך בין 3/4 שעה לשעה, בהתאם לצורך. לעתים יש צורך באבחון מקיף יותר אשר יכול לארוך מספר פגישות.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה