בדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/09/2003 | 10:08 | מאת: רועי

שלום רב, ערכנו אתמול בדיקת שמיעה לילדנו בן ה- 3. לדעתי הוא שומע בסדר גמור (אולם סלקטיבית) אבל אשתי רצתה לבדוק הנושא. בבדיקה (סוג אודיומטר GSI 61) כתוב כי Typanometry הינו 0.4 A בשני הצדדים, וכי SRT הינו 15 בצד ימין ו- 10 בצד שמאל. מה זה אומר? מדוע יש הבדל בין הצדדים? רועי

אישתך פעלה הצורה נכונה כשפנתה לבדיקת שמיעה של ילדך, במיוחד אם היא רצתה להיות בטוחה שאין לו בעיה בתחום זה. בדיקת SRT עומדת בשביל המילים speech response threshold, בבדיקה זו הילד חוזר נכון על מחצית המילים המושמעות לו דרך האוזניות. המספר שקיבל מתאים לשמיעה בגדר הנורמה. ההבדל בין האוזניים איננו משמעותי, מדובר על הבדל של 5 עשיריות של דציבל, מידה שהינה תירגום של לחץ בעור התוף.... ממש לא משמעותי. הבדיקה ב tympanometry בודקת את הענות עור התוף ללחץ והתוצאה משמשעותחית איננה נמדדת בלחץ שציינת, הלחץ אינו הדבר הנמדד, אלה התנועה של עור התוף - האם היא נענת וחוזרת למצבה הראשוני. אם ליד התוצאה כתוב A כמו האות באנגלית, אז הבדיקה בגדר הנורמה, בדוק שנית מה כתוב ליד המספר לציון לחץ. בכל מיקרה, ודאי התבקשת לחזור לרופא הילדים או אאג' לקבלת תוצאות על בריאות האוזן, קלינאי התקשורת יכול היה להסביר לך את משמעות הבדיקה מבחינת תפקיודו של הנך. פנה לאחד הגורמים המוסמכים האלה ובקש מהם הסבר נוסף. לדעתי, על פי הנמסר על ידך שמיעתו של בנך הינו בתחום הנורמה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה