בן שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/08/2003 | 11:10 | מאת: אדוה_ג

שלום רב, בני בן שנה וחודשיים ועדיין אינו מדבר. הוא מפיק קולות וצלילים אך לא משהו שנשמע כמו דיבור ממש. המלה הפחות או יותר ברורה שהוא אומר היא אבא. יש לציין כי נתגלו אצלו פוליפים באף וכנראה יעבור ניתוח. מה רמת השפה הנהוגה בגיל זה? איך אוכל לדעת אם יש לו בעיית שמיעה? הילד מחייך הרבה, צוחק הרבה ואוהב לשחק אך העובדה שאינו מדבר עדיין מציקה לי מאוד. אודה אם תעני לשאלתי.

הינך מתאר ילד בתחום הנורמה, העובדה שנמצא פוליפ גדול באפו ויזדקק לניתוח יכולה להעיד על ירידה בשמיעה. רופא אאג יפנה אותך למכון אודיולוגי לביצוע בדיקת שמיעה, ואם לא, בקש מרופא הידים להפנותו לבדיקת שמיעה. אם בינך מתקשר עם הסביבה, משמיעה קולות שיש בהם כוונה תקשורתית (גם "מילים" שאינם נשמעים מוכרות, אך הן בעלות כוונה תקשורתית), מבצע ומבין פקודות ושאלות פשוטות, אז, אני מתרשמת שאין מקום לדאגה מידית. עקוב אחר התקדמותו בפרק זמן של שלושה חודשים ואם אז אין שינוי תפנה לאיבחון מקיף אצל קלינאי תקשורת, כמובן בהנחה שביצעתם את בדיקת השמיעה והניתוח להסרת הפוליפ. בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה