לשון מחוברת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/08/2003 | 12:23 | מאת: מירב

יש לי תינוק בן 11 חוד' כאשר נולד הבחנתי כי הלשון אצלו מחוברת יתר על המידה מתינוקות אחרים , לאחר ביקור אצל אף אוזן גרון נמסר לי כי במידה והוא מתנהג רגיל אוכל שותה וניזון בצורה רגילה אז אין לי מה לדאוג , וכי לגבי הדיבור לא ניתן לדעת בוודאות אם יווצרו אצלו בעיות כלשהן וכי עלי להיות במעקב ברצוני לדעת האם עלי להמשיך במעקב או לדרוש מהרופא לבצע חיתוך של הלשון.

מה השאלה? בעקרון אני באופן אישי מעדיפה לבצע את החיתוך בגיל הינקות 0בן 11 חודש זה גיל מתאים ביותר) אנו יודעים שיש הגבלה במרחב התנועה של הלשון ועל כן, בכל מיקרה, מעדיפים לבצע את החיתוך אשר מתבצע ללא בעיה, דימום או צורך בפעולה כירורגית גדולה. תוכלי לפנות לדר' בוצר (במרפאת שיניים לילדים בביה"ח איכילוב, אשר הציג בעבר תוצאות של חיתוך תפר הלשון בתינוקות, בהצלחה רבה.) בכל מיקרה, קלינאי תקשורת מנוסה יכול לבדוק את בנך ולהעריך את ההגבלה במרחב תנועת הלשון ואת הפגיעה העתידית בדיבור. העדפתי, כמו שכבר כתבתי: לבצע את הפעולה ללא דיחוי, לאחר איבחון תפקודי בידי קלינאי תקשורת (עם כל הכבוד לרופאים, זו סוגיה תפקודית ולא בריאותית, קלינאי התקשורת הם בעלי המקצוע האמונים על הערכה של תפקודי אברי הפה)

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה