בעיות היגוי אצל ילד בן 3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/07/2003 | 22:22 | מאת: רווית

שלום רב, בני בן השלוש עבר אבחון בו נמצא כי מובנות הדיבור שלו נמוכה וכי היא יורדת בעת דיבור ברצף. נמצא כי הוא מחליף אותיות: ג ב- ד ק ב- ת סוס TUS כחול ATOL מתנה AANA לקשור SHOR שי נולד עם לשון מחוברת ובגיל של מספר חודשים היא נפרדה (צורת הלשון כמו לב). אנא יעצי לי מהו הטיפול המתאים ביותר לגיל זה והאם ישנם פעילויות שאוכל לעבוד איתו בבית ביחד? בתודה מראש, רווית

הפעילות הטבעית ביותר של הפה הינה אכילה! האם הוא מקבל מיני מזונות ולועס אוכל קשה (בשר, הקשה של הלחם, אגוזים) באם הוא מריר באופן משמעותי? כוון אחר יכול להיות האבחנה השמיעתית........ האם מבחין בהבדלים קטנים בין מילים וצלילים? קלינאי התקשורת שביצע את האבחון יוכל לסיע לך הבחלטה מה לעשות, לעתים טיפול יכול לקדם את הילדים הצעירים המודעות ונכונות לביצוע חיקוי נכון של המילים. לגבי טיפול בהיגוי בהגאים ספציפיים יש גיל רכיש לכל הגה 0גיל רכישה הינו הגיל שבוא מרבית הילדים הוגאי את ההגאים בצורה המקובלת בשפה בה הם מדברים - לגבי K/G בגיל נע סביב גיל 4-4.5 ולכן יש זמן לטיפול ממןקם בהגה ספציפי. יש אם כן, מקום לשקול טיפול קצר מועד להעלאת המודעות, הקשב, האבחנה השמיעתית לצד ביצוע בדיקת שמיעה לשלילת בעיה בתחום זה. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה