לפרידה ולד"ר אמיר - בעיית קול

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/07/2003 | 12:02 | מאת: מיכל

לפרידה ולד"ר אמיר שלום אני בקשר עם חולת פרקינסון בת +80 בשלבים מאד מתקדמים של המחלה (כבר מרותקת לכסא גלגלים). בשנים האחרונות הקול שלה הולך ונחלש, לפני שנה עברה טיפול קול אך התקשתה בלהפנים הרגלים חדשים (למשל - ניסו ללמד אותה לעשות הפסקות יותר תכופות כדי לנשום). זו אשה תקשורתית שאוהבת לדבר עם סביבתה, הבעיה היא שלאחרונה קולה נחלש עד כדי לחישה, דבר שהפך את השיחה איתה לבלתי אפשרית (גם לכאלה ששמיעתם תקינה). שאלתי היא: האם ידוע לכם על מכשיר פשוט ונייד שיכול לעזור בהגברת הקול ? (בעיני רוחי אני מדמיינת מיקרופון צמוד לדש הבגד שמחובר לרמקול קטן נייד). האם ידוע לכם על חנויות שמתמחות בעזרים מסוג זה ? אודה מאד לכל התייחסות מצידכם. תודה על הזמן שאתם מקדישים לפורום.

המכשיר שאת מחפשת ניתן לרכישה בחבר " מהלב", יש להם מיקרופון המוצד לקשת ששמים על הרשא וכך, כשהאדם מסובב את הראש המיקרופון נשאר מול הפה ומגביר את קולה. בקשי את המכשיר לנסיון, הם יבאיו את המכשיר לביתה ויתנו לה אותו לנסיון לשבוע ימים. בהצלחה!

25/07/2003 | 14:20 | מאת: מיכל

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה