שיבושי היגוי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/07/2003 | 11:04 | מאת: רוני

לילדה של בת 7 וחודשיים שיבושי היגוי היא מפיקה הגאים בלתי קוליים במקום קוליי, כך הסבירה לנו קלינאית התקשרות שלנו, לדגומא- f במקום v או p במקום b , רציתי לקבל הסבר נוסף, מה יכולה להיות הסיבה לכך ומה ניתן לעשות עם זאת. תודה

הניך מתארת הפרעות היגוי פחות שכיחה מאשר שונוי במיקום האברים בפה. מכוון שהילדה "גדולה" יחסית היא זקוקה לטיפול בדיבור, כדי ללמד אותה לאבחן בקיום השוני בין ההגאים וללמידה של הפקה תקינה ושימוש נכון של ההגאים. אולי כדאי להוועץ אצל רופא אאג' באשר למצב התפקוד של מיתרי הקול (כדי לשלול גורם תפקודי) וכן בדיקת שמיעה (כדי לשלול ירידה בשמיעה, כול מבחנים של אבחנה שמיעתית) הפרעה זו יכולה להקשות על רכישת הקריאה והכתב, אשר ילדה בת 7 כבר צריכה לרכוש. המלצתי, התחילי טיפול ללא דיחוי! בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה