שיבוש אותיות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/07/2003 | 12:16 | מאת: אמא

שלום, בני בן שלוש ורבע, אומר י' במקום ל'. מתי צריך לפנות לייעוץ? האם לתקן אותו? תודה רבה

15/07/2003 | 09:01 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

שלום, שיבוש היגוי זה אינו נדיר, למרות שבד"כ הוא אינו אופייני לילדים בני 3 ומעלה. בשלב זה אין מקום לפנות לטיפול היגוי. עוד מספר חודשים, לקראת גיל 4, במידה והשיבוש לא ישתפר, יהיה מקום לפנות לאבחון היגוי אצל קלינאי תקשורת. בנתיים, אין מקום להעיר לו על כך, בד"כ הדבר לא יעזור אלא רק יגרום לו תסכול. טיפול היגוי בשיבושים מסוג זה הוא פשוט יחסית ולא אורך זמן רב (כאשר עושים אותו בגיל המתאים, כפי שהסברתי למעלה), כך שבשלב זה אין מקום לדאגה. בהצלחה

15/07/2003 | 12:40 | מאת: אמא

ד"ר אמיר, תודה רבה על התשובה המהירה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה