spastic dysphonia

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/07/2003 | 14:55 | מאת: מאיר ספיר

שלום רב, גילו אצלי את מחלת "ספסטיק דיספוניה" לאחר צרידות שמתמשכת כבר למעלה מחודשיים. רציתי לדעת האם קלינאית תקשורת אמורה לעזור במקרה זה מאחר והופניתי לקלינאית ומאחר והקול חלק חשוב בעבודתי כאיש נותן שרות. האם קלינאית תקשורת יכולה לסייע בהחזרת הקול או שעליי לשלב טיפול נוסף והאם הקול יכול לחזור למצבו הקודם? בתודה

13/07/2003 | 08:35 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

שלום, spastic Dyphonia אינה מחלה, אלא תאור תפקוד של מיתרי הקול. לבעיה יכול להיות רקע שונה וגורמים שונים. הטיפול בבעיה מתבצע ע"י קלינאי תקשורת ומידת ההצלחה תלויה בגורמים רבים, כאשר החשוב בינהם הוא מקור הבעיה. במידה ויש צורך בשילוב של טיפול נוסף, קלינאי התקשורת יוכל/צריך להדריך אותך באשר לאפשרויות הנוספות או הבירורים הנוספים החיוניים לטיפול. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה