דיבור לא ברור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/06/2003 | 14:51 | מאת: חגית כהן

שלום, הילדה שלי בת 3 אך אינה מדברת ברור. יש לה אוצר מילים רחב, אך קשה מאוד להבין אותה. היא מבינה הכל. התחלנו פגישוץ אצל קךינאית תקשורת. האם דיבור לא ברור מאיד אל דיסלקציה? איך ניתן לבדוק זאת?

30/06/2003 | 08:16 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

שלום, דיבור לא ברור בגיל 3 בהחלט לא מעיד על דיסלקסיה או על לקויי למידה אחרים. בגיל 3 קשה לבדוק האם לילדה תהיה דיסלקסיה, אך ניתן לבדוק גורמים הקשורים לכך. אני מציע לדון בנושא עם קלינאית התקשורת המטפלת ולהתייעץ עימה לגבי השאלה האם יש מקום לבדיקה מסודרת של הנושא. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה