דיבור חזרתי - ילד שנוטה לחזור על דבריו

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/05/2024 | 13:35 | מאת: דבורה

יש לי ילד בן 3 מפותח מכל הבחינות. מדבר כמו ילד בן 3 קלאסי משחק ומדבר עם ילדים בני גילו. לאחרונה שמנו לב שיש לו נטייה מדי פעם לחזור על דבריו לדוגמא הוא בנה מגדל והמגדל התפרק אז הוא אמר איזה 8 פעמים בהתלהבות עוד הפעם או כשהוא מספר משהו לעיתים גם אחרי שכבר התייחסתי ועניתי הוא יכול לספר את זה שוב פעם נוספת ולעיתים אף יותר. כשהוא חוזר זה בד כ (אך לא תמיד תמיד) כשהוא מתלהב ומתרגש ממשהו , הוא עושה את זה לא מונוטוני הוא משנה את הטון והנימה ואפילו יכול להגיד במילים אחרות אך בהחלט הוא חזר בסופו של דבר על אותו דבר פעם נוספת ואף יותר מזה. שוחחתי עם הגננת והיא לא שמה לב כלל לתופעה אך הגן הוא גן של 25 ילדים, היא ציינה שהילד מתפקד כמו שצריך מדבר ומשחק עם ילדים. האם זה מראה על בעיה בתקשורת? או שזה חלק מההתפתחות? אשמח אם תוכלו לענות לי תשובה. בתודה מראש, דבורה

05/05/2024 | 15:57 | מאת: דבורה

יש לי ילד בן 3 מפותח מכל הבחינות. מדבר כמו ילד בן 3 קלאסי משחק ומדבר עם ילדים בני גילו. לאחרונה שמנו לב שיש לו נטייה מדי פעם לחזור על דבריו לדוגמא הוא בנה מגדל והמגדל התפרק אז הוא אמר איזה 8 פעמים בהתלהבות עוד הפעם או כשהוא מספר משהו לעיתים גם אחרי שכבר התייחסתי ועניתי הוא יכול לספר את זה שוב פעם נוספת ולעיתים אף יותר. כשהוא חוזר זה בד כ (אך לא תמיד תמיד) כשהוא מתלהב ומתרגש ממשהו , הוא עושה את זה לא מונוטוני הוא משנה את הטון והנימה ואפילו יכול להגיד במילים אחרות אך בהחלט הוא חזר בסופו של דבר על אותו דבר פעם נוספת ואף יותר מזה. שוחחתי עם הגננת והיא לא שמה לב כלל לתופעה אך הגן הוא גן של 25 ילדים, היא ציינה שהילד מתפקד כמו שצריך מדבר ומשחק עם ילדים. האם זה מראה על בעיה בתקשורת? או שזה חלק מההתפתחות? אשמח אם תוכלו לענות לי תשובה. בתודה מראש, דבורה

נשמע כתאור של ילד עם שפה עשירה והתפתחות תקינה אם חשוב לך תוכלי לדבר איתו על זה שכבר סיפר…. אולי פשוט מתלהב מהיכולת התקשורתית שלו!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה