שאלה על בני הפעוט בן שנה ו 8 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/03/2024 | 11:07 | מאת: אישה

שלום לבני בן השנה ו 8 חודשים ישנם דפוסי התנהגות שחוזרים על עצמם מידי יום ביומו שהחלו לפני מספר חודשים ומאז זה רק החמיר. מידי פעם במשך היום הוא יורק על אנשים, עלינו (הוריו), ילדים בחוץ ובגן (נמצא איתי בגן עם אמא פעמיים בשבוע) ובנוסף, גם על אנשים בטלוויזיה. לאחרונה, בעת היריקה הוא גם מכה עצמו במצח ובראשו. כמו כן, הוא נוגח בנו לעיתים קרובות ובכל בני המשפחה בראש וברגל ומרביץ לנו בפנים (לעיתים צוחק מיזה) אציין שכל זה נעשה גם כשהוא לא מתוסכל/עייף לא עוזר התעלמויות/הערות/דיבור ברוגע/הסחות דעת. הוא ממשיך עד שנרגע. בנוסף, לעיתים בגן עם אמא, הוא חוטף משחקים לילדים אך גם משחק ואף נותן משחקים. הוא יוצר קשר עין ותקשורתי אך שום מילה שאומר אינה ברורה מלבד המילה אבא שהחל לקרוא לכל מיני חפצים אבא. לאחרונה, כשרואה קרובי משפחה שמכיר ואת הסבים והסבתות שרואה מספר פעמים בשבוע הוא נעמד כמו "פסל" למשך מספר שניות עד שמשתחרר אבל לא רץ אליהם ולא קןרא להם ישר אלא מקבל פניהם ופניי כולם על ידי כך שמראה חפצים שלו כגון: חיתול, מוצץ (שנותן אפילו לדמויות בטלוויזיה). לי הוא כלל אינו קורא אך יודע להצביע על כולנו ועל דברים שרוצה. אציין, כי יש לו נוזלים רבים באוזניים, שקד שלישי וסובל מתסמונת דום נשימה חסימתי. צריך לעבור במאי ניתוח שקד כנראה גם כפתורים. כשאומרים לו תן חפץ למישהו מאיתנו הוא נותן למישהו אחר ממי שהתבקש לתת. אשמח למענה ולדעת את הסיבות להתנהגויות הללו בתודה מראש

שלום רב, קראתי אבעיון את פניתך, לדעתי יש בעיה בהתנהגות החברתית של הילד, לא ברור מה ההתפתחות הכללית, בכל מיקרהבנוסף לטיפול בניתוח הייתי ממליצה הפניה למכון להתפתחות הילד, להערכה התפתחותית כללית ולקבלת הדרכה לגבי התנהגותו של בנך. מאחלת לו בריאות שלמה

17/03/2024 | 13:27 | מאת: אישה

תודה על תגובתך המהירה אציין כי בני נמצא במכון התפתחות הילד שם נאמר לנו שזה ככל הנראה התנהגותי תואם גיל וכל מה שבדקו בנוסף תואם גיל ושאין צורך להמשיך אך אני לא שקטה. אשמח להסבר על מה שכתבת האם זה אכן תואם גיל? האם זה עלול להיעלם? האם זה קשור לבעיות הנוזלים והשקד? תודה מראש

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה