תינוק דו לשוני? מה הדרך

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/02/2024 | 13:25 | מאת: לילי

היי אשמח לעצתך, אני ובעלי גרים באנגליה, בעלי דובר אנגלית בלבד ואני דוברת עברית שפת אם ואנגלית. נולד לנו ילד ראשון לפני חודשיים ואנחנו רוצים שהוא ידבר בשתי השפות, אם כי חשוב יותר שידע אנגלית טוב כי אנחנו גרים באנגליה. מה הדרך הנכונה לעשות זאת? עד עכשיו דיברתי איתו בשתי השפות, פעם אנגלית ופעם עברית. בעלי נמצא איתו פחות. אשמח להבין מה הדרך המומלצת למצב זה. תודה רבה!

הכלל אומר: "מבוגר אחד, שפה אחת". אם את רוצה שיהיה דו שלוני וילמד את שתי השפות במקביל, אז עליכם להקפיד על עקביות בשפה המדוברת איתו. אפשרות אחרת היא להחליט שאנגלית תהיה השפה הבסיסית, ראשונה ועברית תלמד כשפה שנייה, עם חשיפה מוגבלת והקנייה בתוך משחק או פעילות, אבל לא ביום יום. הכוונה ללמד אותו גם לבטא ולא רק להבין... בכל מקרה כעת עדיין מוקדם להחלטות. השאלה באיזה שפה את תחבקי ותאהבי אותו ובאיזה שפה תקראי לו כשיהיה מקרה חרום...

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה