בקשה להסבר בדיקת ברה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/06/2003 | 08:18 | מאת: לימור

בני לאחר ניתוח כפתורים בן שנה עבר בדיקת BERA ואלו התוצאות : KHZ 1 שמאל 30 DB ימין 50DB CLICK 3KHZ שמאל 40DB ימין 40DB BONE 1KHZ שמאל 20DB ימין 20DB BONE 3KHZ שמאל 40DB ימין 35DB . Following a click stimulation of each ear an intensity of 95DB nHL and a rare of 20/s The ABR responses were detected at Normal peak latencies on the right side and Prolonged peak latencies on the left side And Normal central conduction times. אשמח לקבל חו"ד נוספת ,האם זה יכול ללמד על ליקוי עצבי ? האם הוא יצטרך מכשיר שמיעה? האם יש קשר אם היה לו נזלת או נוזלים באוזניים בזמן הבדיקה? מה הכוונה שרשום Muscle Activity: No? איזה סוג צילום או בדיקה ניתן לעשות ע"מ לאשר או להכחיש בעיה עצבית? מהי תוצאה טובה בברה? תודה רבה רבה!

לאחר התיעצות עם כמה אנשים יותר מצויים בתחום נראה לנו שמדובר בכל זאת על ירידה קונדוקטיבית. כדי להבין יותר טוב ולעומק את הבדיקה צריך להשלים את התמונה הקלינית וזה יעשה הכי טוב על ידי הקלינאי שביצע את הבדיקה ועל ידי הרופא אאג' המטפל בבנך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה