גימגום ושפה נוספת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/06/2003 | 09:32 | מאת: מירב

שלום, בני בן החמש וחצי עדיין מגמגם, שמעתי מביקור אצל דודה כי אם הוא ילמד שפה נוספת (כמו אנגלית) זה יכול לעזור. כמו כן הבנתי ממנה כי ברגע שהוא ילמד לקרוא הגימגום יעבור לו. האם יש משהו בדבריה של הדודה, או שאלו רק משאלות לב. תודה מירב

08/06/2003 | 22:53 | מאת: פרידה קורנברוט

לרוב התופעות של חזרות והיסוסים עוברים לקראת התחלת ביה"ס שפה נוספת מחייבת לעתים להאט את קצב הדיבור ועל כן, יש רגיעה בתופעות, גם כאן הילד אינו דורש מעצמו את המהירות ודיוק של השפה הראשונה, וצריך לחשוב יותר כדי לבנות משפט - כל אלו מובילים לדיבור איטי ומחושב יותר......... אף אחד לא יכול לאשר שכשידע היטב את השפה החדשה התופעות של היסוסים יעלמו! עייני בפרק על גימגום באתר הבית שלקלינאי התקשורת www.ishal.org.il לקבלת מידע מקצועי ואם בנך יהיה מעוניין או ירגיש צורך תוכלי תמיד לפנות לאיבחון והדרכה או טיפול לקליניא תקשורת דרך קופ"ח. בברכה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה