בעיות היגוי בנוכחות היפוטוניה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/01/2024 | 10:54 | מאת: קלינאית

אני קלינאית תקשורת ומטפלת בילד בן 7עם עיכוב התפתחותי.יש בעיות היגוי והיפוטוניה ואנפוף. ועוד. האם יש דרך רפואית לעזור למניעת אנפוף בנוסף לטיפול היגוי? האם יש טעם לפנות למרפאה לתפקודי חיך? החיך שלם

האם הילד בטיפול של מרפא בעיסוק? חשוב לגבי ההיפוטוניה, פיזיותרפיה? ספורט? האם נבדק אצל רופא אאג לגבי תפקוד החך? יכול להיות שסע תת עורי? אולי גם ירידה בשמיעה ואבחנה ירודה? לא הייתי פונה למרפאה לתפקוד החך לפני הבירור היסודי. אם זה ילד עם עיכוב התפתחותי, האם יש לו תסמונות ידוע או רק עכיבו, בגיל 7 שנים יכול להיות איחור משמעותי שיסמן את היכולת שלו ליישם את מה שאת עושה בטיפול, במיוחד לגבי דיוק ההיגוי והיפוטוניה . הוא מוכר למכון להתפתחות הילד? משהו רואה את ההתפתחות הכללית ועוקב אחר השגיו,בנוסף לך? יותר שאלות מתשובות... חומר למחשבה בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה