בת 7.5 חודשים לא אומרת הברות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/12/2023 | 14:08 | מאת: יפית

שלום, בתי בת 7.5 חודשים. מבחינה מוטורית מתפתחת יפה, זוחלת על 6, נעמדת על חפצים. מוטוריקה עדינה כבר מתנסה באחיזת צבט. אוכלת מוצקים במרקמים שונים. מבחינה תקשורתית, יוצרת קשר עין, צוחקת, מזהה אנשים שהיא מכירה, מגיבה לשם שלה, אוהבת שירים ולשחק קוקו ועוד. מה שמטריד אותי זה העניין השפתי, אף פעם לא הייתה תינוקת ״דברנית״ מדי, אבל כן משמיעה קולות. בעיקר צעקות עם טון שונה (יש צעקה של שמחה, של התלהבות וכו) ואת ההברה ״אה״. היא משתמשת ב״אה״ כמעט להכל אבל גם לזה יש טונים שונים. היא למשל קוראת לנו או לכלב או שהיא רוצה שנשחק איתה או שהיא סתם אומרת ״אה״ להנהתה. לפעמים בעיקר כשהיא רוצה שארים אותה או כשעייפה היא אומרת ״מה״ ו״נה״. ולעתים נדירות יוצא לה ״בה״. שמתי לב שכשיש לה משהו בפה למשל נשכן, היא יותר מפיקה הברות. דבר אחרון, אני ממש מנסה לגרום לה לחקות אותי אבל נראה שהיא לא מנסה בכלל, זה רק מצחיק אותה. פניתי לרופאת ילדים שהתרשמה שההתפתחות שלה תקינה בעיקר בתחום התקשורת ואמרה לי שלדעתה המלמול עוד יגיע אבל אני דואגת. קבעתי תור לבדיקת שמיעה שכמובן יש רק עוד 3 חודשים. האם יש סיבה לדאגה? האם יכול להיות שהיא פשוט תתחיל למלמל מאוחר יותר? מה אפשר לעשות בינתיים עד בדיקת השמיעה?

את מתארת תינוקת עם התפתחות תקינה, תהני ממנה, אם היא משתמשת בקולות לתקשר, זה מבחינתה כמו מילים. זה גם מראה שהיא שומעת היטב.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה