סטיית לשון בפה שמאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/12/2023 | 21:54 | מאת: מיטל

שלום רב, יש לי תופעה ששמתי לב אליה בשנה אחרונה. כשהפה שלי מעט פתוח הלשון מונחת על החך התחתון עם נטייה מובהקת לצד שמאל, כשהפה סגור הלשון מתמקמת קרוב לאמצע אך במהלך היום יכולה לזוז שמאלה (מעט או הרבה) ושוב אחרי זמן מסוים לחזור למרכז. במקביל יש תחושה בצד ימין של הפנים של 'תפיסות'. האם התופעה מוכרת? מה אפשר לעשות איתה? מה הסיבה שזה יכול לקרות? תודה

אין לי פרטים לגבי גיל, רקע רפואי כו'. הצעתי, תפנה לרופא נאורולוג לבדיקה מקיפה כדי לשלול בעיה נאורולוגית. אחרי זה ואם אין ממצא, תפנה לקלינאי תקשורת או לרופא אורטודנט, במידה ויש סימנים של לחץ על סגר השיניים. האם יש לך הפרעת היגוי בדיבור?

24/12/2023 | 11:37 | מאת: מיטל

בת 42, היו סימני לחץ סגר כרגע לא. הייתי אצל נוירולוג לא מצא כלום. ללא הפרעות בהיגוי או דיבור או אכילה. לאחרונה זה בא והולך. איך קלינאית תקשורת יכולה לעזור?

אנחנו מתמחות בתפקודי הפה, בין היתר בדחיקת לשון…..עברת פעם טיפול אורטודנטי, אפילו בנעורים?

25/12/2023 | 08:34 | מאת: מיטל

תודה על התגובה, אשקול לפנות לקלינאית.. היה לי גשר בנערותי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה