לאחרונה משהו לא בסדר עם הדיבור שלי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/11/2023 | 01:22 | מאת: אלון

שלום, שמי אלון, אני בן 21 לאחרונה אני שם לב שהדיבור שלי נהיה מהיר. לעיתים קשה לי לבטא את עצמי, יוצאים לי מילים או משפטים לא מובנים מהפה, ואני צריך להתחיל את המשפט מהתחלה כדי שיבינו אותי. תחושה של "אתה יודע מה אתה רוצה להגיד אבל אתה לא מסוגל להגיד את זה בצורה קוהרנטית" יכול להיות שמדובר בפגיעה עצבית / מוחית? עדיין לא הלכתי לאף מומחה בתחום וזה די מדאיג אותי. תודה

הופעת קשיים בדיבור או בהרכבת משפט בגיל הזה נדירים, אבל יכולים לקרוא על רקע לחץ רגשי (מי לא בלחץ היום בארץ) בכל מיקרה וליתר בטחון רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל שלך. אם הוא סבור שאין משהוא בריאותי, אז תוכל לפנות לקלינאי תקשורת להערכה וקבלת הדרכה או טיפול, בהתאם למצבך. בכל מקרה קודם כול לקבל חוות דעת רפואית כל טוב

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה