הקשר בין הגיית צליל למבנה השיניים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/10/2023 | 22:07 | מאת: ב

שלום, אשמח לקבל הכוונה לגבי הבן שלי. הוא בן 3, מדבר יפה מאוד, אבל במקום להגות את האות ש' הוא הוגה אותה בתור ש שמאלית (לצורך העניין, סוקולד/חסמל וכו'). אף אחד בסביבתו לא מדבר ככה אז זה כנראה לא חיקוי, מה שכן, מבנה השיניים שלו הוא כזה שכשהוא סוגר את הפה, יש רווח בין השיניים העליונות לתחתונות. היינו אצל רופאת שיניים שאמרה שאין מה לעשות עם זה כרגע כי אלו שיניי חלב. אז השאלות שלי הן בעצם האם יכול להיות שההגייה שלו מושפעת מהמבנה של השיניים? אם כן, האם יש מה לעשות עכשיו? והאם יכול להיות שזה "ייתקע" לו גם אחרי שהשיניים הקבועות יהיו בפה? תודה רבה ובשורות טובות לכולנו

הקשר בין השיניים לדיבור קיים אבל לא הדוק או ישיר. כנראה שהילד עדיין משתמש במוצץ, מה שפותח את הרווח ולא מאפשר סגירת השיניים הקדמיות אם הוא יפסיק, יש סיכוי טוב שהשיניים הקבועות יבקעו בצורה נכונה ויסייעו בהיגוי. בכל מיקרה, הטיפול אצל קלינאי תקשורת לקראת גן חובה, בתנאי שיש שיניים יציבות.. חלב או קבועים. כרגע רצוי לדבר איות ברור ולא לחשוב שהדיבור שלו ״חמוד״ אלה לנסות להבין מה אמר ולחזור על זה בהיגוי תקין כדי לאמן את האוזן לשמוע את ההיגוי התקין

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה