דחיקת לשון אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/10/2023 | 12:57 | מאת: משה

אני אדם כבן 40 ויש לי בעיה שאני מוציא את הלשון בעת הגיית אחת מהאותיות ז' ס' צ' ש' שמאלית בעבר ביקרתי אצל קלינאית תקשורת והיא אמרה לי שהיה ניתן לשפר זאת עד גיל 8 אבל בגיל מבוגר יותר כבר לא שייך. ברצוני לוודא האם אכן לא ניתן לשפר את הבעיה של דחיקת לשון אחרי גיל 8 נ.ב. לא ידוע לי על שום השלכה נוספת, לא בבליעה לא בנשימה ועוד

לדעתי, המידה ויש לך מודעות ומוטיבציה, יש מקום לטיפול, מידת ההצלחה תהיה תלויה ביכולת שלך ליישם התנהגות הלשון נכונה בעת ניהול שיחה. אם אתה מעוניין ורציני, כדאי לך לנסות… אחרת, לא כדאי בהצלחה במה שתבחר

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה