נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/05/2003 | 10:58 | מאת: לימור

תינוק בן שנה ,חודשיים לאחר ניתוח כפתורים עם תעלות צרות מאוד באוזניים. 1.האם יש קשר בין התעלות הצרות לאיכות או פגיעה בשמיעה? 2.האם מותר לשים מי חמצן באוזניים ע"מ לנקותם חודשיים לאחר הניתוח למשך זמן ארוך 3 טיפות פעם ביום? 3.האם הנזלת והנוזלים באוזנים גם גורמים לירידה בשמיעה ולתוצאות של בדיקת ברה שגוייה באם היא בוצעה במצב של נוזלים ונזלת היום אחרי הניתוח? 4.מאיזה דרגת ליקוי שמיעה יש צורך במכשיר שמיעה? תודה

1. בעקרון אין קשר מאחר והאוורור וניקוז של האוזן נעשים דרך תעלה קטנה הנמצאת מאחורי האף ומגיעה לאוזן התיכונה. 2. את השאלה הזאת יש להפנות לרופא אאג' שהמליץ על הטיפול המי חמצן. בבתי חולים מסויימים הטיפול הזה הינו מקובל מאד. 3.בדיקת BERA בודקת את תפקוד עצב השמיעה, יכולים לעשות אותו דרך העצמות הגולגולת וכך לא להשפיעה על תוצאות הבדיקה בעקבות נוזלים באוזן התיכונה. בעניין זה כדאי להתיעץ עם האודיולוג שביצע את הבדיקה 4. הצורך במכשיר שמיעה נקבע על פי התפקוד השפתי, גיל הילד והאם השמיעה משתנה עם המצב הרפואי הכללי, כמו כן יש צורך בהתיעצות ומעקב על השפעת השימוש במכשיר. בכל מיקרה, ניתן להרכיב ולהנות ממכשיר מירידה בינונית עד עמוקה, בהתאם לנתוני הילד והמשפחה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה