דיבור בן שנה וחודש. מודאגת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/08/2023 | 14:52 | מאת: שאלה

שלום בני בן שנה וחודש אומר אדה הכוונה אבא, אמא (לא הוגה את האות ב) אתה הכוונה סבתא סבא בנוסף אומר דג, אוטו, קיגה(עוגה) כל המילים הנ ל אומר רק כשאני אומרת לו להגיד אותן, חוץ מהמילה אדה שזה אומר מעצמו כשרואה אותנו. כשרעב עושה עם הפה אמ אם לגבי שאר המילים שמנסה להגות, הוא גם אומר אדה/אה לא תמיד נענה לשמו. בנוסף כשאני קוראת למישהו הוא עונה במקומו אה(כנראה הכוונה מה ולא רק מתי שאני קוראת לו) הוראות שמבין -עושה כיף עם היד, משחקי קוקו, מחבואים, תן-קח, מחיאות כפיים ובום בום כמו תוף. יודע להראות ראש, בטן, רגליים. כמו כן, מצביע לעיתים. כשאומרים לו בוא הוא לא זוחל אלינו, רק בעגלה/מיטה/על הידיים הוא מושיט לנו ידיים. יוצר קשר עין עם כולם. מתעניין מאוד בפנים של אנשים וקשוב עם מבט חודר כשמשוחחים איתו כשהוא מול החלון, הוא חובט את מצחו בחלון, ולא נראה שזה מזיז לו מטיח ראשו במשטח הפעילות עד שבוכה כשזה מכאיב לו ומעיף ראשו לאחור ומלפנים כשהוא על הידיים (מתוסכל כשלא מקבל משהו) או בזמן עייפות הוא בגן עם אמא פעם בשבוע ואני רואה שהוא רציני ומסתכל בזמן השמעת שירים וריקודים בגן. הוא תינוק עם הבעה רצינית לרוב לאנשים מבחוץ, עד שמחייך אליהם זה לא קורה ישר בעת ריקוד הוא שם רק יד על הראש במקום שתי ידיים בשיר ידיים למעלה בדיקת שמיעה תקינה. mri תקין(היקף ראש גדול שבתחילה חרג טיפה מהנורמה. כעת מאוזן. מרפס נסגר ותקין) אשמח לדעת האם תקין ובמידה ולא מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש

לא נראה לי שיש בעיה התפתחותי,?אםימשיך לפגוע בראשו, רצוי להתייעץ עם רופא ילדים ולהבין אם זה מתוך תסכול או צורך בגריה עצמית… או כאב!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה