דיבור רטוב / אולי מתוך סטרס

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/08/2023 | 13:24 | מאת: יעל

שלום רב בזמן דיבור אני יורקת וזה לפי דעתי נובע מלחץ או חרדה כל שהיא הבנתי שזה ניקרא דיבור רטוב בדקתי את הנושאשל בלוטת הרוק והיא תקינה האם יש פיתרון לבעיה הזו האם ידוע לך הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה

אני מנחשת שהדיבור שלך מהיר מדי וחסרה לך קואורדינציה להאטה ובליעת רוק במהלך הדיבור, במיוחד במצבי לחץ. תתרגל להאט ולבלועה את הרוק, פילו בהתחלה לבלועה כל כמה מילים, כדי לתרגל. אין מחלה או הפרעה בבלוטות הרוק שגורמת להפרשה יתרה, הרוב הבעיה הינה בליעה פחותה בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה