עיכוב שפתי, רגרסיה והתקפי זעם

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/07/2023 | 20:52 | מאת: מיכל

היי. בת 1.5 עם עיכוב שפתי. אומרת כ3 מילים בלבד ( אמא לא ביניהם). בעבר אמרה מילים אחרות וכיום לא מצליחה להגיד (יש לה רגרסיה) יש לה המון התקפי זעם, נרתעת הרבה פעמים ממגע ומתעצבנת כשאני מנסה להרגיע אותה. בנוסף, היא מרביצה המון. גם לי וגם לילדים נוספים. מרביצה לי כשהעא רגועה ובעיקר כשהיא עצבנית (בנוסף גם נושכת). בהקשר לילדים אחרים היא מרביצה באופן אוטומטי כשמתקרבים אליה או כשהיא מתקרבת. כל שאר ההתפתחות של הילדה די תקינה. האם הסימנים להערכתך מעידים על אוטיזם? ביקשתי הפניה להתפתחות הילד אבל הבנתי שזנ תהליך של כמה חודשים

לדעתי צודקת לגבי הפניה להתפתחות הילד… בנתיים צריכה לעבור בדיקת שמיעה ואם ניתן להגיע למרפא בעיסוק לבדיקה לגבי רגישות למגע ומרחב סביבה. תוכלי גם לפנות לקלינאי תקשורת, אבל חייבת בדיקה התפתחותית מקיפה בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה