תינוקת כמעט בת שנה הםסיקה לעשות שלום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/05/2023 | 20:37 | מאת: אמא דואגת

שלום בתי, בסוף החודש תהיה בת שנה נןלדה בשבוע 34+5 ( מתוקן כמעט עשרה וחצי חודשים). מבחינה מוטורית מתקדמת יפה. מבחינת שפה ותקשורת היא מגיבה לשמה, ממלמלת, אומרת צירופי הברות, מחייכת,צוחקת ומאוד מתעניינת בסביבה. אבל כמה דברים מדאיגים אותי: קודם כל, לפני כמה חודשים התחילה לעשות שלום והפסיקה. גם למחוא כפיים התחילה לפני חודשיים ואז הפסיקה ואז שוב חזרה לכך ליום יומיים ועכשיו שוב ככשרה ימים לא מחאה כפיים. אני מרגישה שלא מצליחה ללמד אותה לחקות וגם כשמלמדת אותה את כל השירים היא פשוט מטפסת עליי או מחייכת אבל לא עושה את התנועות. בנוסף, בבדיקות הדם עלתה אנמיה. האם עליי לדאוג ממצבה? האם ייתכן שהפסקת מחיאת הכפיים היא בגלל האנמיה? תודה

ילדים מתפתחים בקצב משלהם, פגים אשר יש להתחשב בלידה לפני שהיו ממש מוכנים ובשלים..... לכן מתקנים את הגיל עד גיל שנתיים, בערך. גם חלקם מתפתחים בהמשכיות ואחרים בשלבים, כשמשיגים שלב, עוזבים ועובדים למטלה אחרת. אם היא תקשורתית ומגיבה לסביבה, גודלת ומפתחת בכל ההיבטים, יש לתת לה זמן לאחד את כל מה שלומדת ולהשתמש בזה. אין קשר בין אנמיה להתפתחות, במצב רגיל אלה אם יש עוד נושאים רפואיים שעולים על הפרק. האם עברה בדיקת שמיעה? האם את מתרשמת מירידה בשמיעה? זה נושא שחשוב לבדוק.... חוץ מזה, אם את עדיין דואגת, פני למכון להתפתחות הילד ושם יעשו הערכה התפתחותית מקיפה. מאמינה שפגית נמצאת בכל מיקרה במעקב התפתחותי צמוד...?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה