גמגום פתאומי אצל ילד בגיל 3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/04/2023 | 16:53 | מאת: נינט

שלום, בן 3 דיבר יפה ובצורה מובנת מאוד, פתאום התחיל לגמגם בתחילת משפט והיום אחרי חודש כזה של גמגום קל לפתע הילד מגמגם ממש לא מצליח לסיים משפט אומר אאאאבא אאאאני רורורורוצה לראואות טלויזזיה. מציינת שלפני דיבר באופן שוטף, קראתי שבגיל הזה זה יכול לקרות אבל האם כאשר זה מחמיר זה מראה על בעיה? ובנוסף לילד יש נוזלים באוזניים שנאמר שלא משפיע על הדיבור אך יש ירידה קטנה בשמיעה יכול להיות שזה קשור? יכול להיות קשור לפחדים? לדוגמה כלב קטן קפץ עליו והוא נבהל. אני ממש מודאגת. הוא ממש מתאמץ לדבר.

מתנצלת על האיחור בתשובה.... ילדים מתפתחים וככל שהשפה שלהם נעשת אשירה יותר, כך גם יש להם צורך בחיפוש וארגון המילים, החזרות מאפשרות להם לחשוב איך לבחור בין המילים ואיך לבנות את המשפט... אצל חלק גדול של הילדים זו תופעה נורמלית תחת הכותרת של חוסר שטף התפתחותי. רצוי לתת לו את הזמן ולא להלחיץ על ידי שאלות או פמיות ל"בדיקת" התופעה... אשר עדיין איננה גמגום. אם את מאד מודאגת, פני לקלינאי תקשורת שתיתן לך הדרכה ותעקוב אחר התפתחות השפה של בנך. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה