בדיקת שמיעה זמן טינטון

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/03/2023 | 21:37 | מאת: עדי

שלום רב, האם זה נכון לעשות בדיקת שמיעה בזמן טינטון? הטינטון בא לסירוגין והפעם הופיע אחרי חשיפה למוזיקה רועשת. תודה רבה!

רצוי לבצע בדיקת שמיעה, הטינטון ישפיע או לא על השמיעה אבל חשוב לדעת. טיטון לאחר חשיפה לרעש הינה הזהרה לגבי הנזק העתידי לשמיעה במידה והחשיפה לרעש ימשך... במידה והינך חשוף לרעש רצוי להשתמש במגיני אוזניים מיוחדים, לא מה שנקנה בבית מרקחת כי זה לא עושה את עבודת ההגנה על השמיעה בצורה משמעותית.

13/03/2023 | 14:05 | מאת: עדי

תודה על תשובתך. אני לא חשופה לרעש בדרך כלל, הייתי בהופעה וזה הופיע אחרי , ועדיין במשך יותר משבועיים. הרופא עשה לי בדיקת שמיעה קצרה שלא יצאה תקינה אבל חשבתי שזה לא נכון לעשות בזמן טינטון כי זה משפיע על הבדיקה. לא עדיף לחכות? אשמח גם להמלצה על אטמים 🙏

לא להמתין לבדיקת שמיעה.... הטינטון לא תמיד יחלוף! תחפשי בחברות של מכשירי שמיעה ותקבלי המלצה לגבי מידת ההפחתה של הרעש הרופא עשה בדיקה של קולן, אולי אבל לא בדיקת שמיעה. בדיקת שמיעה מבוצעת במכון אודיולוגי במכשיר מיוחד ובחדר אטום.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה