בעיות בליעה ללללללללללללחחחחחחחחחחחחחחח

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/02/2023 | 15:54 | מאת: יעל

שלום לך יש לי הפרעות בליעה קשות גם לנוזל גם למוצק בשל פרקינסוניזם לרוב מצליחה לבלוע אבל יש לי חנק הנוזל שעולה נכנס לדרכי הנשימה מעין אספירציה .האם ניתן לעזור לי בכך ? לתרגל ע"י קלינאית תקשורת למנוע חדירת נוזלים לאף היבש ולגרון איפה מוצאת קלינאית תקשורת שמגיעה לבית דרך קופת חולים או פרטי באזור תל אביב יפו תודה

בכל מרפאת תנועה, שמאמינה שבה את מטופלת, יש קלינאי תקשורת מומחה לנושא בליעה. יש מרפאות בליעה כמעת בכל בית חולים, שאולי תוכלי להגיע לקרוב לביתך, דרך הפניה מהרופא המטפל בקופח. אולי באתר של קלינאי התקשורת תמצאי מי שהיא שתטפל בך באופן פרטי וגם דרך קלינאי תקשורת של הקופה. בנתיים תוכלי להעת את הירידה של הנוזלים לגרון בשימוש המסמיך שתייה, שניתן לרכישה בבית מרקחת ולשימוש על פי ההנחיות בתבית בהצלחה

06/02/2023 | 16:44 | מאת: יעל

שלום לך ענית לי להסמיך נוזלים זה לא עוזר לי כי מתקשה לבלוע גם מוצקים לא רק נוזלים בולעת ויש לי קוצר נשימה אחכ כל הזמן למעשה ויש קשיי בליעה גם לרוק לפעמים ממש צריכה ללחוץ על הגרגורת כדי לבלוע הרוק קלינאית תקשורת יכולה לעזור לי לא יכולה לעשות בדיקת בליעה נחיר אחד סתום כל הזמן באופן קבוע האם אצטרך זונדה אני לא מעונינת בכך כל הזמן יש לי קוצר נשימהמהאף ומהגרון

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה