גמגום אצל פעוטה בת 2.8

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/01/2023 | 09:58 | מאת: מאיה

שלום רב. בתי בת שנתיים ו-8 חודשיים, חכמה וורבלית מאוד, בעלת אוצר מילים רחב מאוד ומדברת משפטים מורכבים. היא החלה לגמגם לפני כ- 10 חודשים, באופן שאינו רציף, בתחילת משפט בעיקר. במהלך התקופה היו גם הפסקות בהן הילדה דיברה בשטף ולא היה זכר לגמגום, ולאחר מכן לצערי זה חזר. הלכנו למס' מפגשים אצל קלינאית תקשורת אך אני עדיין מאוד מודאגת. האם פרק הזמן הממושך מעיד על כך שזה לא יעבור? תודה.

החזרה בתחילת המשפט מאפשר לה בעקר לארגן את המשפט ולבחור את המילים שמתכוונת לאומר. זו תופעה מוכרת ולרוב, חולפת עם הבשלות השפתית, בתקוה שלא הופכים את חוסר שטף ההתפתחותי לתופעה שצריך לטפל בה. הייתי מפחיתה את הלחץ ובתשומת לב לצורת הדיבור ונותנת חה זמן לגדול לפני התערבות כל שהיא, במיוחד לפני גיל 3

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה