Adenoid cyctic cartzinoma טיפול לאחר ניתוח שחזור קנה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/01/2023 | 11:05 | מאת: מיכל

שלום. בן זוגי עבר ב27/11 לפני כמעט חודשיים כריתת גרון חלקית בה הוסר גידול בבלוטות הרוק שפרץ אץ קנה הנשימה וכן פגע בקריקואיד, במיתר הקול הימני ובבלוטת התריס . כרגע הוא עם טרכאוסטומיה. כחודש וחצי לאחר הניתוח כנגד כל הסיכויים שהציגו לו הכירורגים הוא הצליח להעביר אוויר דרך קנה הנשימה ואף להפיק קול חלש מאוד דרך המיתר השמאלי. האונקולוג אפילו עשה לרינסקופיה וראה תזוזה של מיתר הקול הימני. ךאחר שבוע וחצי שבו הקול ויכולת מעבר האוויר דרך הקנה הלכו והשתפרו, ביום אחד נוצרה בצקת מתחת למיתרי הקול. זה קרה לפני שבוע. האם נשמע או ידוע לך מניסיונך שהבצקת נוצרה כתוצאה משימוש יתר או שימוש לא נכון של החולה במיתר הקול, וכיצד לדעתך נכון לטפל בה? תודה על תגובתך. מיכל

לא סביר שהבצקת נוצרה מהשימוש בקול או הנשימה. יתכן והבצקת הינה חלק מתהליך הריפוי. רצוי שיעבוד עם קלינאי תקשורת כדי להפיק קול בצורה מיטבית ובמינימום מאמץ. מכוון שעבר ניתוח הוא זכאי לקבל טיפול במסגרת הקופה ובכל מיקרה, רצוי שטופל במסגרת בית החולים בו הוא נותח. בקשי מהמנתח להפנותו לקלינאי תקשורת, גם אם עדיין זקוק לטיפול אונקולוגי משים לניתוח. מאחלת לו החלמה מהירה ויעילה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה