גמגום אצל ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/01/2023 | 19:39 | מאת: מור

שלום הבן שלי בן 3 וחצי התחיל באופן פתאומי לגמגם באופן ניכר קצת לפני יומולדת 3. והתחיל להיעלם ולחזור לאחר תקופות. חודש אחרון לא גמגם בכלל ודיבר ממש יפה ועכשיו שוב פעם חזר לו הגמגום. על מה יכול להעיד עצם העובדה שהגמגום שלו מופיע ונעלם כל פעם מחדש? זה אומר שיש סיכוי שזה יישאר איתו? גמגום באופן כללי אמור להיות תמידי או להיעלם ולחזור כל פעם מחדש?

יש סיכוי סביר שבמידה ולא תלחצו, הגמגום יחלוף ויחזור, זה סימן של שלבים בהתארגנות של המשפטים.. נותן זמן לחשיבה וארגון המשפט. בכל מיקרה ובמידה שהינך לחוצה, רצוי לקבל עצה פרטנית אצל קלינאי תקשורת שמטפל בילדים צעירים. הוא זכאי לקבלת יעוץ וטיפול דרך קופ"ח.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה