ילד בן 3ֶ שלנו התחיל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/12/2022 | 23:34 | מאת: Am

בן 3ֶ היה מדבר יפה מגיל 7 חודש פתאום לפני חצי שנה היה עם אימו אצל חמתי וחמי ( קם בלילה עם אישתי חלום שלא הצליח לקום ממנו תופעה שחזרה על עצמה מגיל קטן ) או בגלל חלום שלא הצליח להתעורר או מקלחת אחרי פיפי שברח לו שהיה אצל הסבא וישר אחותה קילחה אותו התחיל לגמגם ממש ממש נתקע מסכן שלי עכשיו זה בא והולך וממש רואים השתפרות ואז זה חוזר יום או יומים אחרי ככה כבר עבר חצי שנה ההשתפרות החלה לפני חודשיים היום הוא ממש משתדל לא לגמגם גורמים מקצועיים אומרים שזה עוד מוקדם מה עושים? מרגישים מתוסכלים כי כתוב בכל מקום לא לחכות לטפל בזמן (בזמן הגמגום בהתחלה הערנו לו יום או יומים עד ששאלנו ואמרו שזה גרוע ) היום ממתינים עד שישלים לבד ולא מתקנים ולא מסתכלים לו בעניים להלחיץ האם אנחנו מתנהגים בסדר ?ֶ האם יש עוד משהו לעשות נשמח להדרכה קצרה

התופעה מוןכרת וקשורה ליכולת התארגנות להבעה במשפטים, תתנהגו בטבעיות, תסתכלו לו בעיניים או אל תסתכלו, תסייעו או אל תסייעו, לא בלחץ! תפנו לקלינאי תקשורת לקבלת הדרכה אבל תזכרו שזו תופעה שקושרה להתפתחות רגילה ואל תחפשו סיפור ״כיסוי״ לתופעה שקשורה להתפתחות תקינה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה