חוסר התקשרות ועיניין

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/05/2003 | 08:45 | מאת: איתן

שלום רב! ראשית אני מודה שאני לא ממש בטוח שפה זה הפורום המתאים לשאלותי אבל אנסה בכל זאת. יש לי בן שהוא בן 10,ויש לו בעייה שמפריעה לנו ההורים והוא מודה שגם לו,והיא חוסר ההתקשרות עם חברים(לא פעם הוא טען שזה מפריע לו). זה מתבטה בכך שאין לו חברים מלבד אחד שהוא נפגש איתו מידי פעם, ורוב הזמן הוא מבלה עם עצמו במשחקים מוזרים עם עצמו ואפילו ללא חפצים וללא עיניין במשחקי מחשב או טלויזיה. הוא רץ מחדר לחדר ומדבר עם עצמו תוך כדי משחק(חי בתוך עולמו)וששואלים אותו מה פשר המשחק,הוא ממש מתאר לנו אותו. אני רוצה לציין שחוסר ההתקשרות עם ילדים והמשחקים המוזרים הללו מלווים אותנו מאז היותו ילד קטן. אני רוצה לציין כמה נקודות על אופייו... הוא ילד מאוד אחראי וחרוץ בבית הספר,כמו כן הוא מאוד מאוד רגיש. יש לו פעמיים בשבוע חוג לכדוריד. האם זה דורש התייחסות מיוחדת,או אולי התיעצות עם פסיכולוג? האם ישנו קשר בין סגנון המשחק לבן היותו מופנם וחסר התקשרות עם ילדים בני גילו? בתודה מראש איתן

צדקת כשהרהרת בקשר להפנית השאלה, פני ליעוץ לפסיכולוג קליני לילדים, בביה"ס תמצאי פסיכולוג חינוכי אשר אולי לא יהיה מתאים לאבחנה וטיפול בתופעה זו, אך תוכלי לשאול את דעתה ולפנות בעזרת למקור טיפולי מתאים. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה