הפרעות בדיבור באופן פתאומי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/11/2022 | 21:53 | מאת: Nn

מזה כמה חודשים אני חל שינוי בדיבור מעולם לא הייתי מגמגם או נתקע בדיבור אבל כמו שאמרתי מזה כמה חודשים אני חל שינוי בדיבור אני נתקע בכל מיני מילים אני רוצה להגיד משהו המשפט בנוי לי במוח אבל חלק ממנו יוצא בסוג של גמגום אני מרגיש כאילו אני צריך לחשוב טוב טוב על הגיית המשפט לפני שאני מוציא אותו מפה וגם שאני עושה כך זה לא ממש עוזר אני ממש מפחד מזה האם זה הגיוני באמצע החיים לעבור שינוי כזה? יש פעמים שאני יכול לדבר רצוף ולא להתקע ויש פעמים שכל פעם כל משפט בכל חלק ביום יוצא עם תקיעה במקרה הטוב ובמקרה הרע בגמגום

אינך מציין את גילך ומצב בריאותך הכללי, הצעתי.. יש לפנות לרופא המטפל ולבקש הפניה לנאורולוג, לאחר הבדיקה ואם אין ממצאה, י שמקום לפניה לקלינאי תקשורת לבדיקה והתייעצות. התאור שלך יכול להתאים לשינוי במצבך הבריואתי וגם לציין חרדה כללית המתבטא בדיבור ומחמירה עקב הדאגה. אז הסדר הנכון בינו בדיקה פיזית ום אין ממצאה, להתייחס לתופעות ההתבטאות באופן ספציפי. מאחלת לך בריאות שלמה

01/12/2022 | 18:01 | מאת: Na

חשבתי באמת לציין שאני בן 29 החודש מצבי הבריאותי בדרך כלל בריא אני מעשן סיגריות אני סובל מילדות משמנת יתר כאילו השמנה אני שוקל בערך 120 קילו לא יותר אני הולך לעשות בדיקות דם ביום א' השאלה שרציתי לשאול בגדול אם יש סיכוי שעברתי אירוע מוחי לא מורגש רק מהשינוי אני נמצא בסוג של דאגה וחרדה יותר מזה איני נמצא בדאגות או חרדות

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה