גמגום אצל ילד בן 3.3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/11/2022 | 20:29 | מאת: מאיה

שלום, יש לי ילד בן 3.3 . לא מצטיין בדיבור מאז שנולד. מרייר תוך כדי דיבור לרוב. מגמגם בפתיחת משפט. אאאאא א א א אש יוצא לדרקון מהפה. פפפפפפ פ פ פה וכו. יש לו תקופות שממש לא מפסיק לגמגם ותקופות שהוא מסתדר בדיבור וכמעט ולא שומעים את הגמגום. כול אנשי המקצוע אומרים לי שצריך לעקוב בשלב הזה. יכולים לתת לו כלים להתמודד ואיך להגות אבל אין יותר מידי מה לעשות. מהניסיון שלכם, זה משהו שעובר? יש לציין שדוד לי מגמגם. כל שאר המשפחה לא . לילד יש אחות גדולה שמדברת רגיל. קבעתי תור לקלינאית תקשורת ויום לפני הפגישה הוא דיבר שותף כאילו לא גמגם בחיים וביטלתי את התור. מאז הוא התחיל שוב לגמגם אחרי חודשיים , גמגם שבועיים ושוב הפסיק לגמגם. יש לציין שגם בדיבור ללא גמגום הוא לא מדבר ממש שוטף אבל אין כמעט גמגום. הוא גם מתוכל מהיכולת שלו לדבר, הוא תופס את הפה שלו כשלא מצליח להגיד מילה. איך ניתן לגשת לילד? האם זה משהו שיכול לעבור? מה הסיכויים שמגמגם בחיו הבוגרים? כרגע הוא נשמע מתוק אבל ילדים יכולים להיות אכזריים ואני מפחדת שיגמגם תמיד.

יש תקופות בהן ילדים רוכשים המון מילים חדשות והחזרה בתחילת המשפט מאפשר להם השהייה לצורך התארגנות, לכן הוא חוזר על תחילת המשפט! בגיל הזה ועד גיל 5 ילדים אינם צוחקים על אחרים, עסוקים בעצמם ובמקומם בחברה. החזרות הינם שלב התפתחותי במיוחד בבנים, אז, בשלב זה תעזרי בסבלנות ותני לו מקום להתארגנות במשפטים ועם המילים החדשות. אם תחליטי לפנות לקלנאי תקשורת, אל תבטלי את התור "כי הסתדר" , לרוב התופעה חוזרת וחולפת בהתאם לרכישת השפה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה