נטייה לשימוש באות בן שנתיים ו-3 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/11/2022 | 19:31 | מאת: רומית

שלום. הבן שלי בן שנתיים ו3 חודשים. מאז ומתמיד יש לו נטייה תמיד להשתמש באות ק׳ ברוב המילים בדיבור שלו. למשל: במקום סבתא הוא אומר קהקה, במקום מפחד אומר מקאקד, במקום נויה אומר קויה וכדומה. אני חוששת שמדובר בבעיה. אשמח לדעת האם זה משהו שיכול לקרות? האם דורש טיפול? והאם לגילו זה ייתכן מצב כזה? תודה רבה!

הכי חשוב להמשיך לדבר איתו בצורה נכונה ולהשמיעה לו אתהמילה, בצורה תקינה. הוא יגלה בעצמו את הדרך הנבונה להגיד את המילים. אם לקראת גיל שלוש עדיין אין שיפור, כדאי אז לפנות לקלינאי תקשורת. בנתיים לא לנסות "לתקן לו או לבקש שיחזור נכון על המילה, השלב ההתפתחטותי הוא קודם כל שמיעה ואבחנה בין מה שהוא אומר למה שאחרים אומרים. לא לזרז או לעורר בעיה כי בשלב זה הכל תקין.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה