חוסר שטף? בת חמש וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/11/2022 | 00:05 | מאת: גאל

היי, הבת שלי בת חמש וחצי, דוברת שתי שפות אם עברית וצרפתית מהאבא. מגיל צעיר דיברה יפה עם אוצר מילים מפותח ובשתי שפות, חכמה ומפותחת לגילה. תמיד היה כנראה חוסר שטף או חזרה אבל לא ייחסנו לזה חשיבות כי תמיד חשבתי שזה קשיי שליפה כשאולי מחפשת מילה בשפה אחת וחושבת על השניה. או לפחות זה מה שסיפרתי לעצמי. בשורה התחתונה הילדה בת חמש וחצי בגן חובה ועדיין יש ולפעמים ביתר שאת את התופעה הזאת (בשתי השפות) לא יודעת אם זאת ההגדרה לגמגום, זה מתבטא בחזרה כמה פעמים על מילים כמו אממממ אממממ אמממ, ו ו ו…. כי כי כי. כאילו נראה שחושבת תוך כדי מה להגיג או למצוא מילה או לסדר בראש את המשפט. הילדה בעלת אוצר מילים גדול בשתי השפות, מעולם לא בדקנו אצל קלינאית או ייעוץ התפתחותי כלשהו. אין מגמגמים במשפחה. מה דעתך? תואם גיל? קשור לסיטואציה של דיבור בשתי שפות? זה נחשב גמגום? יש מה לעשות? תודה רבה מאמא מודאגת

את מתארת מצב שכיח בילדים בגיל זה, השאלה האם זה מפריעה לה או פוגע ביכולת שלה לתקשר עם אנשים מחוץ למשפחה? לענות לשאלות של הגננת או לפנות לילדים או מבוגרים "זרים". האם הילדה מודעת או שזה מבחינתה, רגיל? אם ענית כן, אז כדאי שתתייעצי עם קלינאית תקשורת, המתעסקת בהתפתחות שפה ולו דווקא בגמגום, יתכן וזה באמת קשור לשליפה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה