בעיית תקשורת?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/05/2003 | 15:35 | מאת: איילת

ב"ה שלום רב, יש לי בן בן 5 שבועות. באיזה גיל הוא אמור לתקשר עם הסביבה ע"י חיוך? האם זה נורמאלי שהוא עדין לא ממקד את הראייה שלו בחפץ מסוים? האם הדבר מעיד על בעיה בתקשורת?

כרגע עדיין מוקדם לקבוע הפרעה בתקשורת. תינוקות בגיל זה יהיו מסוגלים למקד את המבט לטווח קרוב למדי (20-25 סמ') ולמספר שניות בלבד (הקשב עדיין מוגבל), גם אינם יכולים עדיין להזיז את המבט והראש כדי לעקוב אחר חפץ! תתיעצי עם אחות טיפות חלב לגבי השגי בנך ואולי תקני ספר על התפתחות בידעה כי הספר מתאר ילדים בטווחי התפתחות תקינים, וקחי בחשבון שבנך "לא קרא את הספרים שלנו וגם נולד ללא ספר הוראות והשגים" כך שיהיה צורך להעזר בסבלנות ולעקוב אחריו. במידה ותהיה בעיה התפתחותית המצריכה התיחסות ניוחדת הדבר יתגלה רק לאחר איחור משמעותי! תהני מבנך ותשתדלי לא לדאוג יותר מדי, בברכת מזל טוב!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה