חייבת עצות כיצד להתקדם מכאן

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/08/2022 | 16:17 | מאת: Aa

בת שנתיים עוד חודש, ברקע פגות קלה, נולדה בשבוע 34+5. התפתחות מוטורית תקינה לחלוטין ואף תואמת גיל כרונולוגי ולא רק מתוקן. אובחנה שיש לה עיכוב שפתי קל ע"י קלינאית במסגרת התפתחות פגים. עשתה בדיקת ברא (בדיקת שמיעה מורחבת ע"י אלקטרודות ובדיקת גזע מוח בטשטוש) כי לא הייתה מוכנה בשום צורה שישימו עליה אוזניות ולא רצתה לשתף פעולה. - חושבת שיש לה גם בעיה קלה בויסות חושי כי לא מוכנה שגם מים יגעו לה בראש. ,אבל זה לפוסט אחר. בכל אופן מהבדיקת ברא עלה כי יש לה ירידה בשמיעה. עשינו גם בדיקת שקד שלישי בעקבות דלקות אוזניים חוזרות ואכן קיים שקד שלישי אבל הוא חוסם באופן של 80 אחוז ולא באופן מלא. בפגישה שלנו אצל רופא אף אוזן גרון (פרופסור) אמר שהוא רוצה להמתין עם ניתוח ולראות אם בטיפול תרופתי המצב של השקד שלישי יתאזן. אבל אני עדיין דואגת, אומנם אני רואה שהיא מבינה הכל, כל מה שאני אומרת לה. אבל היא לא אומרת כלום, יש לה 3 הבהרות שהיא מפיקה אבל הם יכולות להיות הכל, ביום אחד אמ יכול להיות גם מים גם אוכל גם קופסא, ואז למחרת האוכל יהיה אמ אמ וכנל לגבי המים, כלומר אין לה הבהרה קבועה למשהו מסויים. המעקב התפתחותי מול הקלינקאית תקשורת דרך הקופה הפנה אותנו כביכול לטיפול אבל זמן ההמתנה הוא ארוך ואמרו לי שהצפי יכול להיות אפילו עוד שנה. אני לא רוצה לחכות עוד שנה כדי להתחיל איתה טיפול, במיוחד שאני יודעת שיש ירידה בשמיעה, ובעיה קיימת שצריכה פתרון. הילדה מאוד סקרנית, מבינה הכל ותקשורתית מאוד, אני כן מבינה מה היא רוצה לרוב כי יודעת להראות לי בדרכים אחרות כמו לקחת אותי ולהצביע על מה שהיא רוצה אבל אני רואה שהיא מתחילה להיות מתוסכלת שלא יכולה לבטא את עצמה מילולית כלל. מה עליי לעשות? איך מתקדמים מכאן? מבקשים ניתוח כפתורים?, זה יפתור את העיכוב? ואם לא ניתוח אז מה כן? מתוסכלת, אשמח ממש לתשובות

קופת חולים מחויב לתת לה טיפול תוך זמן קצר, או להחזיר לך כסף על טיפול פרטי. הייתי מתייעצת עם רופא אאג' נוסף, לא פרופסור אלה מישהו צערי שרואה הרבה ילדים ובינתיים נרשמת אצל כל קלינאית תקשורת אפשרית, ודורשת לקבל הדרכה לתקופת ההמתנה לטיפול. הילדה מבקרת בגן? חשופה לתקשורת עם ילדים בגילה וקצת יותר גדולים? תקפידי לשמור על קשר עין כשאת מדברת אתה, ושהיא תירא איך את מבטא את המילים. תנסי לעודד אותה לחקות אותך, בצלילים, קולות, תנועות או כל דרך אחרת... בינתיים היא מתוארת כילדה חביב ותקשורתית, בגיל זה, זה הכי חשוב.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה