ילד בן 2.6 לא מדבר בכלל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/08/2022 | 17:48 | מאת: עינב

יש לי ילד בן שנתיים וחצי לא מדבר בכלל הוא מבין מצוין והוא תקשורתי אנחנו מצילחים להבין אותו לפי המבטים שלו או שהוא לוקח אותנו לאן שהוא רוצה ומראה לנו למשל כשהוא רוצה שוקו אז הוא מוציא את החלב מהמקרר והבקבוק וכך אני מבינה אותו אני משתדלת לקרא לו סיפורים ולדובב אותו לדבר בעצמו לפעמים הוא מנסה וזה לא יוצא לו או שהוא מצליח רק הברה אחת כמו המילה אבא כמה שאני מנסה לחלק את המילה הוא מצליח רק 'בה' כך גם אם המילה אמא וגם בזה הוא לא עושה שימוש ופשוט לא מדבר אנחנו במעקב אצל רופא אאג כי יש לו שעוה בשתי האוזניים קיבל טיפול פראפין כדי להמיס את זה על מנת שיוכל לעשות בדיקת שמיעה, במידה והבדיקת שמיעה תצא תקינה יש משמעות לטיפול אצל קל"ת או שפשוט הזמן יעשה את שלו והוא יצליח להתגבר על זה?

האם היה שיפור בחודשיים האחרונות? אם לא, תפני לאבחון והדרכה אצל קלינאי תקשורת… דרך הקופה ואם יש לך המתנה, זה בסדר לא דחוף כי הוא עדיין צעיר בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה