ילדה בת שלוש - גימגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/06/2022 | 10:08 | מאת: נטלי

היי יש לי ילדה בת 3 שהזמן האחרון הייתי נתקעת במילים .. עבר לה לתקופה ופתאום בשבוע האחרון זה חזר בצורה יותר חמןרה אפילו נגיד היא רוצה להגיד משהו . אז היא תגיד את תחילת המילה כמה פעמים עד שהיא תסייים את המילה כןלה השאלה אם אני צריכה להתחיל לטפל בזה כבר מגיל כזה או מה אפשר לעשות עם זה אני מפחדת שהיא תגדל ותגמגם בגיל מאוחר יותר

אם זה עבר וחזר, יתכן וזה קשור להתפתחות התקינה של השפה, החזרה על תחילת המילה מאפשר לה "להרגיש" שהתחילה לדבר וגם השהייה לצורך חיפוש המילה ובניית המשפט. בגיל הזה זה תהליך תקין ונורמטיבי, לא נראה לי שיש מה לנפות לקלינאי תקשורת

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה