הפרעת שטף דיבור באה והולכת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/06/2022 | 22:18 | מאת: נתי

שלום, בת שנתיים וחצי - החלה לדבר מוקדם יחסית (ספרה עד 10 בשנה וחצי, מדקלמת אלף בית וכד'), נבונה ורבלית ותקשורתית. בעבר היו מספר אפיזודות קצרות של הפרעת שטף דיבור (תקיעות, גמגום) שנעלמו כלעומת שבאו - כאשר לאחר מכן בדכ נצפתה קפיצת מדרגה שפתית. כעת מתרגשת עלינו אפיזודה נוספת, הפעם כבר ממש ניכר שהעניין מציק לה כיוון שרגילה להתבטא באופן שוטף וגם מציינת את זה ("אוף אני לא יודעת לדבר", "תגיד אתה אבא" וכד....). כמובן שאנחנו תומכים בסבלנות וברגישות על אף הקושי המובן. בנוסף בימים האחרונים החלה להחליף בחלק מהמילים את הצליל "אה" בצליל "יה" - למשל "יביתה" במקום הביתה, "יפו" במקום "איפה" וכו'. יצויין כי אלו מילים בהם שולטת מזו תקופה ארוכה ולכן לא ברור מניין נולד השיבוש. האם גם הפעם להמתין בסבלנות עד שיעבור מעצמו או שמא נדרש דבר מה נוסף?

ממליצה שתפנו לקבלת יעןץ אצל קלינאי תקשורת המתמצא בתחום הגמגום ביחדים תעירים. יש שרות דרך קופח

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה