כשלון תינוקת בבדיקות שמיעה לתינוקת בבית החולים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/05/2022 | 18:19 | מאת: יוסי

שלום, לבתי בוצעו 2 בדיקות שמיעה בסיסיות בבית החולים ביומיים שלאחר הלידה. בבדיקה הראשונה והשנייה היא עברה באוזן אחת ונכשלה בשנייה, אך בבדיקת ה-ABR שבוצעה מיד לאחר מכן - היא נכשלה ב-2 האוזניים. שלילית ל-CMV שבוצע כתוצאה מהכשלון, הריון + לידה שעברו ללא שום בעיות, ולא ידועה בעיה גנטית כלשהי (3 ילדים בריאים בבית). כתוצאה מכך נקבעה לנו בדיקת BERA לעוד כחודשיים. מכיוון שאנחנו מאוד בלחץ, והחודשיים האלו נראים כמו נצח כרגע, שאלתי היא מה הסיכוי שמדובר על נוזלים באוזניים\בודקת לא מיומנת מספיק\כל בעיה אחרת שיכולה לגרום לכשלון הזה? האם רוב הסיכויים שיש לקות שמיעה כלשהי? מה ניתן לעשות בינתיים? והאם כדאי\מומלץ לעשות בדיקת שמיעה בסיסית חוזרת לפני ה-BERA? אציין שהיינו 6 ימים אחרי הלידה אצל רופא א.א.ג שאמר שיש נוזלים באוזניים, ורשם בממצאים - "אוטוסקופיה - שקיעת תופיות".

הבדיקה בביה"ח נועדה למצוא ילדים עם חשד לליקוי שמיעה והמשך טיפול יש פרוטוקול ברור. 1/3 מהמקרים של לקוי שמיעה בילדים איננו מוסבר בגנטיקה של ההורים או במחלות. מצב התופיות לא תשפיע על בדיקת ABR אשר בודקת את הפעילות העצבית של השמיעה, ולא את ההולכה באוזן התיכונה. אפשר לנסות להקדים את בדיקת ה BERA, בכל מיקרה, יש היום המוןם דרכים לאבחון וטיפול בילדים עם שמיעה לקוייה. בשלב זה עדיין לא ידוע ואין כעת מה לעשות אלה לחבק אותו, לקבל אותו למשפחה המורחבת ולהמשיך בביצוע הבדיקות בהתאם לממצאים. מאחלת לכם המון נחת ואורך רוח.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה