תינוקת נוהמת בקול צרוד

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/05/2022 | 00:09 | מאת: מיכל

שלום, בתי בת חצי שנה. מאז שנולדה היתה צרודה. הלכנו לאאג והבדיקה עם המצלמה חזרה תקינה. הלכנו גם למומחה ריאות וגם כאן הבדיקה חזרה תקינה. לילדה ככל הנראה יש ריפלוקס סמוי אבל היא גדלה ועולה במשקל ובאחוזונים בקצב מסחרר. לאחרונה התחילה לנהוג וכן להשמיע קולות שכל מי ששומע שואל אותי אם היא עושה קקי עכשיו. בקיצור לא ברור. אשמח לדעתך מה כדאי לעשות כעת והאם להערכתך כדאי לבדוק שוב את הילדה.

עשית מה שנכון לעשות, אולי מעקב חוזר אצל רופא ילדים אחרי 3-4 חודשים, ומעקבים גם אצל רופא אאג. התכוונת נוכרת ולא נוהגת, כנראה תוכלי לצלם אותה ישנה, לחא חולצה, כדי לראות את מאמץ הנשימה בשינה, לפעמים שקד שלישי מוגדל גורם לקושי בנשימה ולנכירות, ואז שוקלים ניתוח. הייתי גם מבקשת בדיקה של פיזיותרפיסט, יכול להיות שהיא יוצרת מתח רב שגורם לפעילות יתר גם של מתרי הקול. האם מקבלת טיפול לרפלוקס? לעתים החומציות יתר יכולה לגרום לגירוי של מיתרי הקול ולצרידות. ילדים ובטח תינוקות לא יודעים או יכולים לדווח על צריבה (כל המושגים רפלוקס, חומציות יתר, צריבה מתייחסים לאותה תופעה) האם היא כבר מפתחת תקשורת בקולות ומילים ? האם הקול שלה אז, גם צרוד? אשמח לשמוע מה קורה בהמשך בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה