בליעה של אישה מבוגרת חולה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/03/2022 | 19:09 | מאת: אריה

רעייתי חולה באלצהיימר 13 שנה, סיעודית לחלוטין, בת 70. מתקשה בבליעה גם של אוכל נוזלי. האם יש לקלינאי תקשורת אפשרות להקל ולעזור

אני מאמינה שהיא מקבלת טיפול מיחידת טיפול בית או במרכז יום סעודי, אולי במחלקה בה היא במעקב... בכל אחד מהמקומות האלה יכולה להיות קלינאית תקשורת שתבדוק אותה. הבליעה והאכילה נפגעות בשלבים מתקדמים של אלצהיימר עקב חוסר מודעות ושיתוף פעולה בשלב האכילה (הכנת המזון לבליעה, לעיסה, פתחת הפה ועוד.) לעתים יהיה צורך להחליט על הזנה חלופית דרך דופן הקיבה, וזה רק במידה ומקבלת דלקות ריאות לעתים קרובות או שהמצב הכללי יהיה ירוד עקב חוסר תזונה מספקת. רצוי להתייעץ עם קלינאית תקשורת לקבלת הנחיות להמשך האכלה בפה, ככל שניתן.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה