שאלה לגבי תקשורת והבנה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/03/2022 | 14:52 | מאת: סיון

הילדה שלי בת 3 ו9 חודשים ילדה מאוד תקשורתית ידעה לספור עד 10 כבר מגיל שנה ו10 דיברה תמיד יפה ומביעה את עצמה טוב, אוהבת חברים מסתכלת בעיניים ואני מבינה אותה תמיד יש רק דברים קטנים שאני והגננת שמנו לב שלא תמיד היא מבינה מה מבקשים ממנה למרות שאני פחות נתקלתי בזה ממה שהגננת אמרה שיש בגן אבל זה כן קרה לי פה שם ולרוב זה כשהיא רוצה משהו או כשהיא בעצבים וקרה פעמים אחדות שהילדה ביקשה משהו והיא הייתה חוזרת כמה פעמים על אותה שאלה אפילו שאמרתי לה כן ועשינו בדיקת שמיעה בגעל 3 היה תקין או היא יכולה להגיד סתם לדוגמא שהיא עכשיו משחקת את בלו בספר הגונגול ולהגיד כמה פעמים אני בלו אני בלו זה נשמע לך תקין או משהו שצריך להתעייץ עליו עם מומחה? בגדול מרגיש לי שהיא מאוד חכמה אבל הכל אצלה היה קצת יותר מאוחר בגלל הגמישות יתר שלה ואיפוטוניה שכבר לא נמצאים שם והיא ברמה טובה מבחינה פיזית

זה שלב בהתפתחות רגילה ולא נראה לי שכדאי להתייחס או לעשות מזה עניין. ילדים עוברים כל מיני שלבים, בהתפתחות שפה.. גם חזרות על חלק מהמילים או מילים שלמות, עד שמחליטים מה רצו לאומר או ארגנו את המילים למשפט.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה