אותיות שורקות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/04/2003 | 23:59 | מאת: ברוך

בננו בן ה - 6 מטופל מזה כחצי שנה אצל קלינאית תקשורת על רקע של דחיפת לשוןוהגיה לא תקינה של אותיות - ש, צ, ס,ז והגיתן כ- TH . בינתיים לא רואים תוצאות. איזה תרגילים /חוברות יש על מנת לתגבר את התרגול בבית של ההגיה הנכונה בנוסף לתרגולים של קלינאית התקשורת.

זו תשובה שעליה להשיב קלינאי התקשורת שמטפל בבנך, ברור שאם אחרי שנה של טיפול אין שינוי רצוי לעצור ולעשות בירור מעמיק: האם בוצע בדיקת שמיעה? האם הוא מודה ומבחין בהיגוי הנכון לעומת השגוי והאם נעשו מספיק תרגילים להעברה של הנלמד לדיבור החופשי? אולי הגיעה הזמן, ביתוף עם הקלינאי לקבלת עצה מקליניא נוסף, להרחבת אפשרויות הייסום? באשר לחומרים ייחודיים ניתן ורצוי לשאול את הקלינאי הנוכחי. בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה